30 huhtikuuta 2014

Lettukestit

Ollaan tyttären kanssa hullaannuttu erilaisiin terveellisempiin letturesepteihin ja kokeiltu tässä kevään aikana lukuisia. Näitähän voi syödä myös herkkulakossa? Suurin osa näistä on eri blogeista bongattuja, joita ollaan tuunattu muutamilla muokkauksilla esim. makeutuksen suhteen. Näillä voisi herkutella jopa vappuna munkkien sijasta - vai voiko sittenkään?! Vapuksi ajattelin leipoa gluteiinittoman, maidottoman ja sokerittoman porkkanakakun. Katsotaan, miten tämä herkku uppoaa meidän vappupäivän juhlijoihin. Luulen, että kakku on pikkukansalle liiankin terveellinen vaihtoehto. Onneksi jemmassa on tippaleipää ja pillimehua pienemmille herkkusuille...Laitan kakusta lisää postausta vapun jälkeen.

Lettuja olen kokeillut nyt kahdella eri variaatiolla. Toinen lettukokeilu on mennyt ao. reseptillä:

3 rkl kookosjauhoja
0,5 dl kookosmaitoa
3 rkl kylmäpuristettua neitsytkookosöljyä
3 kananmunaa
½ tl leivinjauhetta
1tl vanilijauutetta
liraus hunajaa + steviaa
Hyppysellinen himalajansuolaa 

 Nämä letut olen paistanut kookosöljyssä ja tarjonnut lisukkeena kookoskermavaahtoa ja mansikka-psyllium hilloa. Kookoskermavaahto valmistetaan kookosmaidon paksusta osasta (kaavitaan pois kookosmaidon päältä. Tätä varten kookosmaito on hyvä säilyttää jääkaapissa) vatkaamalla kookosmassaa tehosekoittimella. Makeutukseen ripaus steviaa. Mansikka - psyllium hilloon tarvitaan noin 3 dl mansikoita ja 3 rkl psylliumajauhetta sekä makeutukseen steviaa. Olen survonut tämän seoksen tehosekoittimella tasaiseksi massaksi. Nämä letut maistuivat myös tokaluokkalaiselle tyttärellekin kookoskermavaahdon sekä mansikka-psyllium hillon kera.

Toista lettureseptiä olemme testanneet seuraavalla variaatiolla:

n. 2,5 dl mantelimaitoa
1/2 banaani
1dl gluteiinittomia provenan kaurahiutaleita
2 kananmunaa
steviaa
1 rkl kylmäpuristettua neitsytkookosöljyä
Hyppysellinen himalajansuolaa

Kaikki ainekset olen survonut tehosekoittimella tasaiseksi massaksi ja paistanut kookosöljyssä. Lettujen lisukkeeksi raejuustoa ja Bonnen persikkasosetta. Nämä letut upposi taas meidän miesväkeen! :) Erilaisia reseptejä olen keräillyt pitkin kevättä ja nyt nämä odottaa vain toteutusta. Vielä multa uupuu gluteiiniton, sokeriton, maidoton munkkiresepti, mutta mahtooko tällaista ollakkaan :D Olisko Teillä hyviä vinkkejä munkkien tekoon?

Tämä lady suuntaa vielä illalla Hypoxiin ja vappupäivänä sitten rentoudutaan. Ihanaa vappua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti