14 huhtikuuta 2014

Hyvin alkanut hypoxihoito ja flunssa

Kuten otsikko jo kertoo niin sairastelen täällä kotona flunssan kourissa.

Minulla alkoi viime maanantaina hypoxihoidot Matinkylässä. Postasinkin aiemmin vierailustani Matinkylässä sijaitsevaan Hypoxi- hoitolaan, jossa kerroin aloittavani yhdistelmähoidot aineenvaihdunnan kiihdyttämiseksi. Toivon, että saisin hoidosta potkun hidastuneeseen aineenvaihduntaan. Hypoxin avulla pitäisi aineenvaihdunnan ongelma-alueilla vilkastua. Samalla  rasvahappojen kulkeutuminen paranee, kuona-aineiden poistuminen sekä hapen- ja ravintoaineiden kulkeutuminen tehostuu. Nyt olen viime viikolla käynyt ensimmäiset kolme hoito kertaa. Aineenvaihdunta on alkanut heräilemään ainakin jatkuvan nälän merkeissä. Nyt kuitenkin tämän viikon aikoja jouduttiin flunssani vuoksi siirtämään eteenpäin. Kyllä harmittaa :(  Pää-asia on kuitenkin saada mut ensin täysin kuntoon, jotta päästään jatkamaan taas 110% :lla vauhdilla. Kerron kuitenkin hieman viime viikon käynneistäni.

 
Hoitoni aluksi minulta otettiin paino ja mitat ympäri kroppaa. Seuraavat mitat otetaan hoidon puolivälissä ja hoidon lopussa. Julkaisen mitat välipunnituksen jälkeen niin saadaan samalla vertailulukemia, kun ollaan projektin kanssa puolessa välissä. Ennen hypoxi- harjoittelua pitää syödä hiilihydraattipitoinen aamiainen tai lounas eikä edellisestä ruokailusta saisi olla kulunut yli neljää tuntia. Myös nestettä pitää muistaa juoda pitkin päivää. Hoitopäivän päätteeksi pitää taas välttää hiilihydraatteja vähintään 6 - 7 tuntia ja suosia vain proteiinipitoista ruokaa. Hypoxi- harjoittelun jälkeen on hyvä pitää muutaman tunnin ruokatauko, jolloin kroppa polttaa tehokkaiten rasvaa. Myös raskas liikunta ja lihaskuntotreenit on kielletty Hypoxi- päivinä. Muina päivänä liikunta normaaliin tapaan on sallittu.

Terapiahoidon aloittelen aina pukemalla päälleni sukelluspuvun kaltaisen ihopuvun. Tämän jälkeen mennään pedille makoilemaan ja pukuun laitetaan lukuisia piuhoja kiinni. Puvun sisällä alkaa pulputtelemaan kuplia vaihtelevan ylä- ja alapaineen vuoksi. Tässä sitten makoillaan ja rentoudutaan ensimmäiset 20 minuuttia. Tuo aika menee vain hurjan nopeasti ja päivänokoset jäävät täten aina kesken (blaah). Tälle mammalle tuo aika on totaalista rentoutumista ilman lasten jakuvaa huutoa.

Totaali rentoutumisen jälkeen jatkan 30 minuuttia polkemalla joko makuu -tai pystypyörää. Tässä pyörällä pyöräiltäessä ilman paine vaihtelee. Itse sain tässä pyöräilysessiossa jopa hien pintaan. Maaten pyöräillessä keskivauhti on hiemaan hitaampi kuin pystypyöräilyssä, mutta molemmat tuntuvat tehokkaille. Hoidon jälkeen on hyvä muistaa nestetankkaus. Itselle se ei ole ongelma, sillä vettä juon muutenkin vähintään kolme litraa päivässä. Kuten aiemmin mainitsin niin ruokailun pitää olla hypoxihoitopäivinä hoidon jälkeen proteiinipainotteista. Katselin myyntimies Jethron tositeevee ohjelmaa, jossa Jethro näytti vetäisevän herkkumunkin hypoxihoidon päätteeksi...näin ei varmaan kannata toimia halutessaan hoidosta tuloksia :D

Innolla nyt sitten odotetaan, miten tämä 15 kerran yhdistelmäterapian minuun vaikuttaa! Jei! (Kunhan ensin parannun tästä flunssasta.)


Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti