11 huhtikuuta 2014

Salihirmut

Katselin yle areenasta A- studion jakson, jossa puheen aiheena oli salihirmujen Suomi. Siinä keskusteltiin muun muassa onko kova sali rääkki tällä hetkellä muotia. Tuleeko seuraavana trendinä henkinen tasapaino? Mihin meidän salihirmujen Suomi hurahtaa seuraavaksi?




Paljon on käyty jo keskusteluita, että mentaalivalmennus ja henkinen hyvinvointi tulevat yhtä tärkeämmäksi osaksi kuntoilua ja tämä näkyy mm. lukuisina joogasaleina. Usein monen kuntoilijan tavoitteet ovat kovin ulkonäkökeskeisiä ja henkinen hyvinvointi tahtoo unohtua. Tästä saattaa ajautua esimerkiksi loppuun palamiseen. Aiemmin liikkumattoman on hyvä aloitella liikunnan kanssa pikku hiljaa ensin vaikka kevyistä lenkeistä eikä heti tavoitella kuuta taivaalta. Liian suuret tavoitteet johtavat usein ojasta allikkoon. Liikunta on parasta silloin, kun se on itselle mielekästä. Trendit seuraavat usein toisiaan ja kuntoiluun liittyy hyvin läheisesti terveys ja ravinto. Överiksi voidaan tämänkin kanssa mennä, kun pakkomielteisesti halutaan syödä mahdollisimman terveellisesti ja laadukkaasti. Tällöin puhutaankin ortoreksiasta, jossa suhde ruokaan on häiriintynyt. Terveellinen säännöllinen syöminen on kaikille hyväksi (kyttäämättä liikaa kaloreita) ja se vaikuttaa suoraan myös suoliston hyvinvointiin. Suoliston hyvinvoinnilla on taas todettu olevan suora yhteys muun muassa masennukseen. Pitkälle jo päästään, kun ruokailuun lisätään riittävästi kasviksia, marjoja, pähkinöitä ja palkokasveja. Kaikenlainen äärimmilleen menevä kontrolli ruoan kanssa ei ole terveellistä. Kroppamme yksinkertaisesti toimii niin, että palautuakseen se tarvitsee paljon myös lepoa ja ravintoa.

Itse haluan olla esimerkkinä terveellisestä elämäntavasta, johon kuuluu liikunta ja terveellinen monipuolinen ruoka. Liikaa ei kannata hifistellä ja välillä on hyvä myös höllätä narua ja pitää vaikka herkkupäiviä. Itse haluan elää niin, että nautin elämästä. Mulle liikunta on elämäntapa ja saan siittä todella paljon nautintoa. Tärkeänä pidän, että jokainen hyväksyy itsensä  juuri sellaisena kuin on. Kaikkea kannattaa kuitenkin kokeilla, jotta itselle paras vaihtoehto löytyy.



 

Voisiko jo olla niin, että seuraava trendi olisi luonnollisuus? 

2 kommenttia:

  1. Kivan oloinen blog i sulla :)

    http://liliesandginger.blogspot.fi

    VastaaPoista