04 huhtikuuta 2014

Aamupuuroa ja ravintoluentoa

Terkut Porista! Olen viettänyt lomaa täällä äitini luona tarkoituksena lauantaina juhlia pienokaisen ristiäisiä. Päätös ristiäisten järjestämisestä Porissa oli kohtalaisen helppo, koska suurin osa sukulaisista ja ystävistä asuu täällä. Ristiäisiin tilasimme Juustokakkutehtaalta omien suunnitelmien mukaisen Desing-kakun. Perhetuttavamme teki myös siniset servetit juhliimme, joihin on kirjailtuna pienokaisen nimi. Näistä lisää ristiäisten jälkeen. :)

Tein loistavan löydön hiljattain kaupasta, jolla olen saanut aamupalaan nyt vaihtelua. Provenan gluteiiniton iso kaurahiutale on istunut hyvin sekä mun että vauvan ruokavalioon. Provenan tuotteet on suomessa valmistettuja gluteiinittomia kauravalmisteita, jotka sopivat myös keliaakikoille. Puuron päälle laitoin Bonnen luomu omenasosetta sekä goji- ja mulperimarjoja...NAM! Tuolta provenan sivuilta löytyy myös mukavia reseptejä arjen kokkailuun.


Kävin eilen kuuntelemassa Roope Mäkelän ravitsemusluentoa. Oli kotoisaa kuunnella luentoa Porin murteella ja tuli melkein ikävä tänne kotikaupunkiin. Roope on laillistettu ravitsemusterapeutti ja toimii ravitsemusterapeuttina Porin lääkäritalossa sekä ravitsemusasiantuntijana Satakunta Sports Academyssa. Luento käsitteli urheilijan ruokavaliota. Ei ole todellakaan aivan sama mitä urheilija suustaan alas laittaa ja lisäksi tärkeää on huomioida riittävä lepo, lihashuolto ja palautuminen. Usein kuitenkin ruokavalio on se, johon ei tarpeeksi kiinnitetä huomiota (mukaan lukien lasten liikuntaharrastuksissa). Hyvin toimiva arkiruoka on usein kaiken perusta. Hiilareita, proteiineja ja hyviä rasvoja tulisi saada ravinnosta oikeissa suhteissa. Treenin ja urheilusuorituksen kannalta on myös tärkeää, mitä ja miten syö ennen treeniä ja tämän jälkeen. Nestetankkausta ei tulisi myöskään unohtaa ja samoin vitamiinit sekä mineraalit ovat ensiarvoisen tärkeitä. Koko ihmisen hyvinvointi rakentuu tästä. Juttelimme myös jugurttien ja murojen sisällöstä, joita kovin usein lapset syövät aamu-, väli- ja iltapalaksi. Esimerkiksi eräät markkinoilla olleet lasten murot sisälsivät reilusti enemmän piilosuolaa kuin sipsit. Suola on vain valmistaessa lisätty taikinaan, jolloin sitä ei mausta huomaan. Samoin jugurteissa saattaa kuvainnollisesti olla kasa sokeria, johon on laitettu teelusikallinen jugurttia päälle...hui! Tätä en mielelläni meidän lapsilleni syöttäisi. Todella iso kiitos Roopelle vielä eilisestä kahden tunnin tietopaketista!

Kannustan nyt teitä jokaista tarkkailemaan kaupassa, viikonlopun ostoksia tehdessänne, purkkien ja pakkausten sisältöjä ennen kuin heitätte tuotteen ostoskoriinne. Ihanaa alkavaa viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti