02 toukokuuta 2014

Miksen pysynyt vain sinussa ihana porkkanakakku?!

Ihana vappu takana: lokoilua perheen kesken hyvästä ruuasta nauttien. Päätimme järjestää vappupiknikin kotiin kurjasta säästä johtuen. Jotenkaan ajatus piknikistä ulkona 3 kuukautisen pikkumiehen kanssa ei houkutellut. Halusimme vain täysin rentoutua keskellä viikkoa perheen kesken.

Hitaan aamun nautein kaurahiutalelettujen ja kahvin kera. Tämä jälkeen aloitimme miehen kanssa valmistelemaan päivän piknik lounasta kotikeittiöön niin, että kaikille löytyisi jotakin - gluteiinitonta mozzarella & tonnikala pizzaa, kurkkua, luumutomatteja, salaattia, vuohenjuustocroissantteja, munkkeja, suklaa-, omena-, rahkaviinereitä. Leivoin myös aiemmin mainitsemaani gluteiinitonta, maidotonta & sokeritonta porkkanakakkua (ohje tulossa), joka oli sitten niin HYVÄÄ!

Kumpa olisin pysynyt näissä gluteiinittomissa ruuissa! Heikkouteni sai maistamaan pieniä murusia sieltä ja vähän täältä, joka ei todellaakaan ollut kovin fiksua (mikä idiootti!!!). Herkuttelu tällaisilla viljatuotteilla sai aikaan vatsaani säryt ja turpoamisen palloksi. Näin vatsani ei ole käyttäytynyt hetkeen aikaan. Onneksi pääsiäiset ja vaput alkaa olla takanapäin. Äitienpäivänä pysyn kovana ja nautin ainoastaan raakakakkua sekä puhdasta ruokaa. Jatkossa siis vain ja ainostaan gluteiinittomia tuotteita mulle! Provenalta olen löytänyt tosi hyviä gluteiinittomia tuotteita kuten Jumbo oats - isot kaurahitaleet sekä kaura & myslisämpylät.

Vilja- ja maitotuotteet jätin keväällä pois vauvan vatsavaivojen takia, mutta huomasin tuo helpottavan myös omaa oloani. Mulla on usein ollut ongelmia vatsan kanssa ja nyt gluteiinittomalla ruokavaliolla vaivat ovat helpottaneet. Apua olen myös saanut chia- sieministä (mikäli liotettu hyvin) ja siemeniä vielä parempana olen pitänyt psylliumjauhetta. Jatkossa pidän nyt tiukan linjan viljatuotteiden osalta!

Onko Teillä kokemusta tällaisesta reaktiosta viljatuotteiden kanssa!


2 kommenttia:

  1. Miulla turpos just tolleen maha pari kk sitten kun söin hampparin + pullan + kakkuu ,eli hiilarihöttö kasa turvottu kyllä juu :D. Pasta on myös toinen joka turvottaa :/. Herkuton päättyy sunnuntaina, saa nähä miten sit turvottaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikä toi pelkkä turvotus vaan siitä tulee ihan kamala olo. On kuin täyteen puhallettu ilmapallo :D

      Poista