18 syyskuuta 2014

Kohti aidompaa sisältöä

Olen pitkään pohtinut blogini muuttamista hieman syvällisemmäksi. Haluaisin blogille kasvot ja näin avata enemmän meidän perheen arkea sekä elämäntyyliä. En tarkoita, että alkaisin jaarittelemaan meidän perheen jokaisesta käänteestä vaan haluaisin kirjoittaa syvällisemmin itselle tärkeistä aidoista asioista. Postata ehkä harvemmin, mutta kirjoittaa enemmän itsestäni, meistä ja tietysti välillä vanhaan tuttuun malliin hyväksi havaituista tuotteista, ruuista sekä urheilusta. Tuntuu, että urheilu-, muoti- ja kauneus-/meikkiblogeja on netti pullollaan. Itse tykkään kuitenkin eniten lukea blogeja, joissa on pieni henkäys myös itse kirjoittajasta eikä bloggaajan minuutta liiaksi piilotella.

Välillä on ihana uppoutua taas "hömppä" maailmaan hypistelemään vaatteita, testaamaan meikkiuutuuksia, lisäravinteita, superfoodeja, mutta usein elämään sisältyy paljon muutakin...perhe-elämää, parisuhdetta, ystävyyttä ja paljon muuta. Tällä hetkellä tuntuu, että tunteet on väsymyksestä johtuen paljon pinnalla. Yhä edelleen palaan, lähes joka postauksessa nykyään tähän väsymykseeni (pahoittelut tästä!). Liki kahdeksan kuukautta valvottuja öitä alkaa vaatimaan veronsa...Tällä hetkellä arvostan isovanhempia, jotka jaksavat käydä etäisyydestä huolimatta auttamassa lapsenlapsien hoidossa. En tiedä onko tämä oma olotila jonkinlaista katkeruutta, kun olemme lähes tämän koko vauva-arjen saaneet pärjätä omillamme. Olemme kyllä pyytäneet apua, mutta se on ollut ehkä enemmänkin tyhjään huutamista. Olemme tottuneet selviämään aina kaikesta yhdessä meidän nelihenkisenä perheenä. Ehkä meistä vain ajatellaan, että kyllä nuo nuoret pärjäävät ilman apua, ovathan he ennenkin pärjänneet. Tai, että ajan kanssa kaikki helpottaa...
 
Satuin törmäämään muutama päivä sitten naapurin vuoden ikäiseen pikkumieheen sekä hänen mummuunsa. Mummu oli tullut jostakin päin Pohjois-Suomea muutamaksi viikoksi auttamaan, jotta vanhemmat saisivat kurottua univelkaansa. Mummo kertoi, kuinka paljon pikkumies häntä hyppyyttää ja sanoi omien voimiensa olevan usein koetuksella. Kuitenkin aika lastenlapsen kanssa oli hänelle korvaamatonta, jota hän ei enää vuosien päästä voisi takaisin saada. Tässä kohtaa mulla pääsi kyyneleet. Olisi myös ihanaa välillä keskellä päivää nukkua muutaman tunnin verran, kun joku kävisi meidän nyytin kanssa vaunulenkillä. Olisi mahtavaa saada kurottua takaisin jättimäistä univelkaa. Kuitenkin ymmärrän, että kaikki on vain hetkellistä. Mikään ei tule korvaamaan tätä aikaa, kun saan olla ja nauttia ajasta lasteni kanssa. Hyvin levenneenä ja yhtäjaksoisten yöunien jälkeen saattaisin olla ehkä hitusen hymyilevämpi äiti!




6 kommenttia:

  1. Blogin uusi suunta kuulostaa oikein hyvältä näin lukijan näkökulmasta :) Tai siis sisällön lisääminen tässä tapauksessa. Itsekin pidän blogeista, joissa on pintaraapaisun lisäksi omia mielipiteitä ja kirjoittajasta jotain pikkuisen enemmän.

    Toivottavasti pian pääsette nukkumaan kunnon yöunia! Tottahan se on, että lapset kasvaa ja sitä aikaa ei vaan saa enää takaisin, mutta väsyneenä siitä ei pysty nauttimaan niinkuin pitäisi. Oletko tehnyt postausta rikkonaisista öistä, eli johtuuko se yösyömisestä vai mistä? Eikö neuvolasta tai unikouluista ole apua? Uskon kyllä että olette kaikkea kokeilleet.. Jaksamista, ei ehkä lohduta, mutta muista ettei tämä vaihe ole ikuista! Kaunis kuva sinusta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maaria ihanista sanoista! Toivottavasti pystyn tuomaan jatkossa itsestäni vähän enemmän esille :)

      Ihan totta, ettei väsyneenä nauti ihan samalla tavalla kuin hyvin levänneenä. Rikkonaiset yöt johtuvat meillä täysin yösyötöistä. Pikkumies vaatii päästä rinnalle eikä suostu ilman rintaa nukahtamaan. Tuttia meillä ei olla huolittu koko aikana. Neuvolasta ei ole kauheasti tullut apuja, mutta unikoulua pitäisi pikapuolin kokeilla jahka saataisiin siihen voimia. Voisin postailla tästä aiheesta tarkemmin vielä lähiaikoina. :)

      Poista
  2. Anonyymi20.9.14

    Väsymys on tuttua, samoilla silmillä tässä on menty oikeastaan 7 kuukautta, eikä loppua näy :D Täällä poika syö nykyään 1-2 kertaa yössä, toki koitan ensin tuttia tai muuta keinoa jos nukkuisi, mutta kun ei niin ei. Vielä kun pojalla on sellainen rytmi että heräilee aamulla kovin aikaisin... Ja kun koko päivän pojan kanssa touhuaa niin väsyy kyllä kieltämättä. En edes muista milloin viimeksi olen nukkunut pidempään kuin maksimissaan puoli 8, ja nukkumaankin menen joka ilta noin klo 22 itse kun pojan saan nukkumaan klo 20 aikoihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tämä 8 kk yöheräily alkaa jo verottamaan...Toivottavasti edes jossakin vaiheessa heräilyt jäisivät tuohon yhteen. Pisin unipätkä taitaa mulla olla tämän nyytin syntymän jälkeen neljä tuntia. Väsymyksen peittoaa hetkeksi tämä pieni tuhisija tässä rinnalla ♡ Tsemppiä myös teille yöheräilyjen kanssa!

      Poista
  3. Ihanaa että monet bloggaajat on nyt päättänyt lähteä vähän aidompaan suuntaan :-) On välillä ihan kiva tietää mitä bloggaajille ihan oikeasti kuuluu!

    ♥ Minna / BACK TO THE MILKY WAY

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen samaa mieltä! Kiva kuulla, että monet tykkäävät lukea bloggaajasta itsestään eikä ainaisista tuote-esittelyistä :)

      Poista