25 heinäkuuta 2014

Testissä ilmapatja

Olemme päässeet lomalla testaamaan ilmapatjan toimivuutta vierassänkynä. Olin ensin alkuun todella epäileväinen patjan nukkumismukavuudesta. Meillä on nimittäin ollut kotona joskus ilmapatja vieraiden varalta, joka tyhjeni aina öisin kuopalle. Ilmapatjoja on saatavilla monia erilaisia versioita ja aiemmin meillä oleva ilmapatja oli sellainen sinisen uimapatjan näköinen kumpuileva möykky.

Tällä kertaa kriteerit ilmapatjan suhteen olivat korkealla. Testiimme pääsi veluuriverhoiltu patja, jossa on vaahtomuovirakenne patjan ylimmässä osassa sekä sisäänrakennettu sähköpumppu. Vanha ilmapatja vaati ehdottomasti vielä sijauspatjan, jos siinä halusi nukkua edes kohtuulliset yöunet. Olen äärimmäisen huono nukkuja ja erittäin herkkäuninen, joten patjan on oltava hyvä. Uni on kuitenkin niin äärimmäisen tärkeä asia eikä sen merkitystä voi olla koskaan korostamatta liikaa. Onneksi meidän pikkumieskin on tajunnut unen merkityksen eikä herättele öisin enää niin usein. Ensimmäinen herätys tällä hetkellä tulee yleensä klo. 04.00 ja seuraava joskus 07.00. Tästä jatkamme unia usein vielä yli kymmeneen saakka, mikä on kyllä luxusta! Rakastan nukkua pitkään ja hitaat aamut ovat parasta mitä tiedän.


Uusi ilmapatjamme on osoittautunut yllättävän hyväksi hankinnaksi. Olen nyt lomareissullamme nukkunut kahden viikon ajan todella hyvät yöunet tämän patjan kanssa (hikisistä ja kuumista öistä huolimatta) ja ilmatkin ovat pysyneet patjassa sisällä ilman lisätäyttöjä. Ilmapatjan päällimmäisen kerroksen vaahtomuovirakenne sekä sileä pinta (aiemman kumpuilevan sijasta) on tuonut patjaan vakautta sekä tukevuutta. Ei siis ollenkaan pöllömpi ratkaisu vierassängyksi!



2 kommenttia:

  1. Näyttää ainakin ihanan muhkealta, kyllä tuolla saattas nukkua mielellään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muhkea on kyllä :) Korkeuttakin patjalla taisi olla 51 cm ja leveyttä 152 cm.

      Poista