08 heinäkuuta 2014

Chili Explosion!

Tulisten mausteiden sanotaan kiihdyttävän aineenvaihduntaa. Itselle lemppariksi muodostunut mauste on chili. Tykkään lykätä sitä ihan joka paikkaan...paitsi maitorahkan ja mansikoiden kera. Tuore chili toimii loistavasti esimerkiksi itse tehdyn pizzan päällä. Nyt Personal Trainer- ohjauksessa ovat pizzat kuitenkin pannassa suurimman osan ajasta (joka kolmas viikko on kuitenkin tankkauspäivä..jei!). Lisään chiliä perunoiden, riisin, kukkakaalin ym. ruuan joukkoon. Chili antaa kivasti lisäpotkua muutoin mauttomille ruuille. Itse asiassa chilin sanotaan korostavan muiden ruoka-aineiden makua eikä niinkään tuovan ruokaan makua. Se tuo ruokaan vain mukavasti tulisuutta!

Santa Marialta löytyy Chili Explosion maustemylly, joka on ollut käytössäni jo jonkin aikaa. Tuosta mausteseoksesta löytyy mm. valittuja chilejä, makeaa paprikaa sekä chipotle- jalopenoa. Hyvän maun lisäksi chili tehostaa energiankulutusta. Voimakkaita ja tulisia mausteita kannattaa käyttää laihduttajan ruokavaliossa, koska nämä lisäävät kehon lämmöntuotantoa. Tällöin taas rasvanpoltto sekä aineenvaihdunta kiihtyy. Chileissä on myös runsaasti vitamiineja (mm. C- ja E- vitamiinia) sekä sen sanotaan alentavan verenpainetta.


Yllä kuvassa näkyykin vilaus jokapäiväisestä päivällisestäni: basmatiriisiä, lihaa (kana/jauheliha/kala), tuoretta ananasta ja vihanneksia. Tähän lisäksi chiliä ja voi nam! Mahdottoman hyvää! Tällä hetkellä kuitenkin antaisin mitä tahansa palasesta tummaa suklaata chilillä..slurps!

Onko teillä jotakin suosikkikomboa chilin kanssa?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti