28 heinäkuuta 2014

Täydellinen aamiainen lomalla

Tämän hetkisessä PT:n tekemässä ruokavaliossa on aamiaiselle kaksi vaihtoehtoa, joko puuroa lisukkeineen (marjat, valkuainen, kuitulisä, soijalesitiini) tai sitten sämpylä aamiainen kalkkunaleikkeellä ja kananmunalla sekä lisäksi halutessaan luonnonjugurttia kuitulisällä ja marjoilla. Usein syön aamuisin tuon ensimmäisen vaihtoehdon eli puuron tuoreiden marjojen kera. Oon aivan rakastunut Provenan gluteiinittomiin isoihin kaurahiutaleisiin.

Nyt lomalla ollessa tein viikonloppuna kuitenkin poikkeuksen ja hyvän sellaisen. Avopuolisoni oli käynyt hakemassa aamulla, meidän muiden vielä nukkuessa, torilta tuoreita pensasmustikoita sekä kauppahallista juuri leivottuja Ulla Pakarin ihmesämpylöitä. Näitä sämpylöitä ei tosiaan saa vielä mistään muualta kuin Porin Kauppahallista. Alla kuvassa ainesosaluettelo (pahoittelen kännykkäkuvan laatua) ihmesämpylän sisällöstä. Nämä sämpylät oli taivaallisia ja vielä lisä-aineettomia, maidottomia ja vähähiilarisia!


Pehmeät sämpylät kalkkunaleikkeen ja kananmunan kera maistuivat paremmin kuin hyvin. Oon sellainen ihminen, joka ei kyllä käynnisty ilman kunnon aamupalaa. Sämpylöiden lisäksi söin pensasmustikoita Berryfectin kuitulisän kanssa. Pakko hihkaista teitäkin tuosta Berryfectin kuitulisästä. Löysin sattumalta kyseisen tuotteen Life- myymälästä viime viikolla. Oon pitkään hakenut kuitulisää, joka ei sisällä psylliumia tai pellavansiemenrouhetta ja vihdoin sellaisen löysin. Berryfectin mustikka, puolukka ja mustaherukka- tuotteet ovat valmistettu 100% suomalaisista marjoista ja ne sisältää runsaasti flavondeja, omega 3- ja 6 rasvahappoja sekä ravintokuitua. Tuotteet on valmistettu niin, että marjojen kuivaus on tehty alle 40-asteessa jolloin kaikki ravintoaineet on saatu säilytettyä mahdollisimman hyvin. Näitä jauheita voi käyttää vaikka jugurtin, puuron tai smoothien lisänä ja miksei jopa leivonnassakin.



Täydellinen loma aamiainen! :)

2 kommenttia:

  1. Oi,noi sämpylät kuulostaa nameilta :). Tulispa niitä tännekin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä nameja :) Toivotaan Tiina, että pian löytyisi myös kauppojen hyllyltä. Kauppiaan mukaan näiden suosio oli yllättänyt heidät täysin, joten ainakin kysyntää riittäisi.

      Poista