04 toukokuuta 2014

Raakakakku porkkanasta

Olen täysin hurahtanut raakaleivonnaisiin eli kypentämättömistä raaka-aineista valmistettuihin herkkuihin - ei siis sokeria, maitoa, jauhoja, voita. Raaka- aineina voi käyttää muun muassa banaania, avocadoa, pähkinöitä, hunajaa, taateleita, kookosöljyä sekä marjoja. Leipomisessa ei käytetä mitään prosessoitua eikä leivonnaisia lämmitetä. Näin ruuassa säilyy kaikki entsyymit ja ravintoaineet. Syön toki paljon muutakin kuin vain raakaruokia, mutta olen ottanut silloin tällöin tavaksi kokeilla jotakin uutta raakareseptiä. Vappuna valmistin porkkanakakkua, josta tuli mielestäni HERRRRKULLISTA!

  
Porkkanakakun pohjaan tarvitset:
2 porkkanaa
1,5 dl luomurusinoita
3 dl saksanpähkinöitä
1 dl kookohiutaleita
2 rkl hunajaa (enemmän, jos haluaa makeutta)
1 tl vanilijauutetta
1tl kanelia
1/2 tl kardemummaa
3 rkl puristettua appelsiinimehua

Porkkanat pilkotaan ja murennetaan blenderissä karkeaksi raasteeksi. Lisätään saksanpähkinät ja murennetaan pienellä teholla sekaisin porkkanoiden kanssa. Blenderiin lisätään kaikki loput ainekset ja jatketaan sekoitusta niin, että seoksesta jää karkea massa (seoksen ei ole tarkoitus olla sileää massaa). Painellaan leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan ja valmistetaan kuorrute pohjalle.

Kuorrute:
2 dl vedessä yön yli liotettuja cashew- pähkinöitä
1/2 appelsiinin mehut
2 rkl sitruunasta puristettua mehua
2 rkl hunajaa
1 tl vanilijauutetta
1 rkl vettä (tai enemmän massan koostumuksesta riippuen)
(halutessasi enemmän appelsiinin makua, raasta pestyn appelsiinin kuorta joukkoon)


Laita kaikki kuorutteen ainekset blenderiin ja sekoita tasaiseksi massaksi. Massasta on tarkoitus tulla tuorejuustomaista tahnaa. Lisäsin massaan noin 1/4 dl vettä, jotta sain koostumuksesta helposti levittyvän. Levitetään kuorrute pohjan päälle ja annetaan jähmettyä jääkaapissa ainakin muutaman tunnin ajan, mielellään yön yli.



Ja sitten herkutellaan! :)



1 kommentti:

  1. Oijoi varmaan hyvää, mutta näissä tuntuu aina olevan pähkinöitä, manteleita ja sitä sun tätä, mille monet on allergisia :(

    VastaaPoista