14 toukokuuta 2014

Jotakin makeaa ja puhdistavaa

Ah! Tein täydellisen löydön treenin jälkeiseen palautumiseen sekä smoothien raaka-aineeksi, nimittäin kookosvesijauheen. Kookosveden hyödyistä olen kirjoittanut aiemminkin, mutta parasta on nestetasapainon palautuminen kovan treenin jälkeen ja sen elimistöä puhdistava vaikutus. Palauttavan vedestä tekee sen sisältämät vitamiinit, kivennäisaineet ja hiilihydraatit. Proteiinia kookosvesi ei siis sisällä. Kookosvesijauhe on kylmäkuivattua kookosvettä ja vesilasilliseen lisätään noin reilu ruokalusikallinen jauhetta. Tämä on siis tavallista kookosvettä edullisempaa ja samalla myös ympäristöystävällistä. Itse tykästyin tuohon coco hydro sport lemon -lime makuun. On ihanan raikasta!


Toisen löydön tein banaanijauheesta, joka sopii esim. mulla välipalojen makeuttamiseen. Yleensä smoothieissa käytän makeuttajana mm. hunajaa, steviaa tai agavesiirappia, mutta tämä banaanijauhe on mielestäni vielä parempaa. Sopii myös maitorahkan joukkoon. Banaanijauhe maistuu makeammalta kuin tuttu keltainen banaani. Banaanijauhe on valmistettu ecuadorilaisesta punaisesta banaanista  ja sisältää paljon vitamiineja sekä mineraaleja. Tällä hetkellä ehdottomasti suosikki makeuttajani!


Tänään suuntaan viimeistä kertaa Matinkylään Hypoxiterapiaan...nyyh! Rentouttavaa ihopukua tulee todella ikävä. Luultavasti tulen kuitenkin Hypoxia käyttämään myös seuraavassa projektissani palauttavana treeninä kerran viikossa. Olen löytänyt suositusten kautta itselleni huippu Personal Trainerin, jonka kanssa aloitamme kesäkuussa uuden projektin. Tiedossa siis tiukkaa treeniä, hikeä ja iloista mieltä!

2 kommenttia:

  1. Anonyymi15.5.14

    Moikka! Keksitkö itse smoothie ohjeet vai löytyykö niitä netistä jostain?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka :) Itse keksin smoothiet. Eri variaatioita testaamalla löytyy parhaat yhdistelmät...Netistäkin varmasti löytyy googlaamalla ohjeita. Minulla on myös joku Smoothiet- reseptikirja, mutta yleensä vain yhdistelen marjoja, hedelmiä, superfoodeja, lehtivihreitä sekä pähkinöitä/siemeniä.

      Poista