28 toukokuuta 2014

Kesätreenit

Kesällä treenimäärät vähenevät helposti. Lihaskuntoa olisi kuitenkin hyvä ylläpitää edes muutamana päivänä viikossa. Muutamia perusliikkeitä voi helposti harjoittaa esim. piknik viltillä vaikka omaa pikkuista tai vesipulloja painona hyödyntäen. Helppoja perusliikkeitä ovat muun muassa kyykky, punnerrukset, lantion nosto, vatsarutistukset sekä selän ojennus.

Kesällä myös monet liikuntakeskukset järjestävät erilaisia ilmaisia puistojumppia. Omalle kokeilulistalle menee tänä kesänä ainakin Lauttasaaren vetosalin Kasinorannalla keskiviikkoisin järjestämä CT Mix. Puistojumppa on  parasta aurinkoisella säällä, joten toivotaan ilmojen lämpeävän taas pian. Olen kyllä niin mukavuudenhaluinen, että sateella kuntosalitreeni on miuluisampi vaihtoehto ulkojumpan sijasta.


Juoksu- ja kävelylenkki sekä mäkitreenit ovat yhdet parhaista kesäisistä treeneistä. Juoksua on helppo täydentää erilaisilla lihaskuntoharjoituksilla, kuten punnerruksilla, lankulla tai intervelliharjoituksilla. Uinti on yksi suosikki kesätreenistäni ja samalla saan tankattua auringosta D-vitamiinia. Porras- ja mäkitreeni toimivat jo yksinään hyvänä aerobisena harjoituksena pakaroille ja tässä olen päässyt jo oman mukavuusalueen ulkopuolelle. Treenissä kannattaakin välillä haastaa itseään ja poistua tuolta mukavuusalueeltaan. Mikäli meillä olisi mökki, niin soutuvene olisi ehdoton ykkönen kesätreeneissäni käsi- ja selkälihaksia vahvistamaan. Toivotaan, että pääsisin jälleen tänä kesänä ystävieni mökille soutelemaan.


Tänä kesänä olen ottanut itselleni PT valmennuksen, jolla takaan kunnon kohoamisen myös kesän aikana. Ensimmäinen tapaaminen on 11. kesäkuuta. PT valmennuksen yhteydessä saan oman räätälöidyn ruokavalion ja uuden salitreenin sekä käymme treeniliikkeet ja tekniikan yhdessä tarkkaan läpi. Tulen myös treenaamaan PT:n kanssa muutaman kerran kuukaudessa päästäkseni tavoitteeseeni. JEI! Odotan tätä niin innolla!!! Kesällä kannattaa kuitenkin ladata myös akkuja, sillä mielen hyvinvointi on erittäin tärkeää fyysisen hyvinvoinnin rinnalla. Pakkosuorittaminen ei hyödynnä ketään. On yhtä tärkeää saada sekä fyysinen että henkinen puoli balanssiin keskenään, jotta kehomme ja mielemme voivat hyvin. Nämä molemmat puolet kuitenkin tukevat toisiaan!


Onko Teillä hyviä kesätreeni vinkkejä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti