19 toukokuuta 2014

Energinen viikonloppu

Kirjoittelen blogia pohkeet ja reidet tulessa, sillä lauantaina tuli tehtyä porrastreeniä Malminkartanon täyttömäellä. Lämpö ja auringonpaiste sai mulla energiatasot nousemaan eikä väsymyksestä ollut enää tietoakaan. Portaita Malminkartanon mäellä on 426 kappaletta ja tavoitteena oli painaa portaita ylös kymmenen kertaa. Treeni oli todella, todella tehokas ja fiilis katossa. Hyvässä seurassa nuo 4260 porrasta ei ollutkaan niin paha kuin odotin. Samalla, portaita juostessani, avopuoliso työnsi vaunuja mäelle ylös ja alas sekä tytär taisi käväistä muutaman kerran ylhäällä. Kiva saada koko perhe samalla liikkumaan ja tsemppaamaan tätä äitiä maaliin saakka. Tavoitteena olisi nyt käydä kerran viikossa vetämässä tuolla täyttömäellä porrastreeniä. Katsotaan nyt ensin palautuuko nämä mun pohkeet ja etureidet tästä..




Lauantaina kävin illalla vielä salilla treenaamassa olkapäät ja epäkkäät. Voisi kuvitella, että tuon suorituksen jälkeen ei pääse aamulla enää sängystä ylös. Kuitenkin sunnuntaina helle toi taas draivia päivään. Aurigosta ja lämmöstä saa niin uskomattoman paljon energiaa. Piristävän vihersmoothien jälkeen suuntasinkin jälleen kohti salia. Sunnuntain treenin kohdealueena oli ojentajat, hauis ja kyynärvarret. Tällä kertaa tein lyhyitä (4 x 8-10) sarjoja isoilla painoilla. Koitin satsata myös ravintopuoleen viikonloppuna syömällä kunnon aterioita ja ihan perusruokaa mm. savulohta ja uuniperunoita. Paljon treenaavan tuttavani kanssa tuli ravinnosta puhetta ja käytyämme läpi jokapäiväisiä aterioitani, huomasin hiilihydraattien puuttuvan lähes kokonaan ruokavaliostani siinä määrin kuin niitä pitäisi lihaskasvua tavoitellessa syödä. Onneksi saan tähänkin puoleen kesäkuun puolella apua, kun pääsen tapaamaan uutta PT:tä ja laitamme saliohjelmat sekä ruokapuolen uuteen uskoon.

Multa muuten kysyttiin hiljakkoin, että mistä haen smoothieisiin reseptini. Suurin osa lemppari smoothieista on löytynyt erilaisten kokeilujen kautta. Mixaan erilaisia marjoja, hedelmiä, vihersalaatteja, pähkinöitä sekä superfoodeja keskenään. Mausteeksi käyvät hyvin erilaiset yrtit, mausteet (kardemumma) tai inkivääri. Smoothien pohjana käytän usein joko kookosvettä tai mantelimaitoa. Viikonlopun vihersmoothie syntyi ao. reseptillä:

1 vihreä omena
1/2 avocado
nippu tammenlehväsalaattia
2,5 dl vettä
1,5 rkl kookosvesijauhetta
1,5 rkl Cocovin banaanijauhetta



Aurinkoa alkavaan viikkoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti