07 elokuuta 2014

Sisustusvimma

Syksyn saapuessa mulle tulee aina jonkinlainen sisustusvimma. Pitää saada koti muutettua esimerkiksi tekstiileillä keväästä ja kesästä syksyisempään moodiin. On mukava lisäillä lämpimämpiä sävyjä ja tehdä tilaa kynttilöille pimeneviin iltoihin. Vielä en kuitenkaan haluaisi syksyä ja sateita sen enempää ajatella vaan nauttia nyt vaan kuumista,  helteisistä ilmoista. Rakastan loppukesää ja sen lämpimiä sekä pimeitä iltoja.

Tein mukavan löydön hiljakkoin tyttären huoneeseen. Olen pitkään haaveillut vanhasta rautasängystä tytön huoneeseen ja nyt sellaiseen tuli mahdollisuus. Löysin Helsingin rautasänkytehtaan 1940- luvulta olevan sängyn, joka oli vielä erinomaisessa kunnossa. Tytär haluaisi kovin, että sänky maalattaisiin uudelleen valkoiseksi, mutta pidän kuitenkin sängyn kauniisti kuluneesta ulkomuodosta. Mielestäni sen arvokkuus tulee tällaisenaan parhaiten esiin. Sänkylle ei ole tosiaan koskaan tehty mitään entisöintiä. Se on toiminut aiemminkin lastenhuoneen sänkynä, mutta nukkumista helpottamaan siihen oli lisätty puusäleikköpohja.


Kivana yksityiskohtana on sängyn päädyissä olevat käpykoristeet sekä pienet pyörät sängyn jaloissa. Tykkäisin enemmänkin yhdistellä uutta sekä vanhaa. Haaveissa olisi joskus vielä entisöidä vanha puutalo, johon rakentaisin valkoiset lankkulattiat ja säilyttäisin tummat hirsirakenteet katossa. Unelmiahan pitää aina olla.

Mitä pidätte meidän uudesta sängystä?


4 kommenttia:

  1. Ihana sänky! Kaunis juuri noin, hieman kuluneena :) Ikäisekseen kuitenkin hyvin säilyneen näköinen. Minustakin kaunein yhdistelmä sisustuksessa on uuden ja vanhan sekoitus :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! On kyllä kaunis ja juuri näin kuluneena :) Taidan ympäripuhua tuon meidän tyttösen niin, ettei sänkyä tarvitse maalata :)

      Poista
  2. Anonyymi12.8.14

    ihana sänky! Mistä mahdoit ostaa, jos vaikka löytyisi toinen tai muuta mukavaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♡ Sängyn löysin facebookin Lauttasaari kierrättää- ryhmästä :) Olin kerrankin oikeaan aikaan liikkeellä ja sain mahdollisuuden ostaa tämän ihanuuden meille :)

      Poista