05 elokuuta 2014

Kotiutuminen ennen koulun alkua

Ihan huippua olla loman jälkeen taas kotona. Nyt osaan taas kerran arvostaa omaa sänkyä, pesukoneen tuomaa helppoutta sekä asuntomme varjoisaa sijaintia (pitää kodin viileänä vaikkei partsilla aurinkoa voikaan paistatella). Mun piti lomailla vielä tämä viikko Porissa ja lähteminen kotiin toikin itselle kovin ristiriitaisia tunteita. Hassua, sillä Poriin pääsee kuitenkin melko vaivattomasti täältä Helsingistä. Tuntui kovin haikealta jättää kaikki ihanat Porin ystävät ja sukulaiset, mutta toisaalta oli niin ihanaa tulla kotiinkin ja tavata loma jälkeen rakkaita ystäviä täällä.


Kotiin paluu sai miettimään myös kohta lähestyvää koulujen alkua sekä jatkuvia lasten harrastuksia (vauva-uintia sekä balettia varvastossuineen...jei). Ajatella, että mun pieni esikoinen aloittaa jo kolmannen luokan...mun pikkuinen piiperoinen. Sain hiljakkoin mahdollisuuden osallistua CupoNationin haastatteluun, koskien kännykän hankkimista ekaluokkalaiselle. Koko jutun voit käydä lukemassa täältä.

Siitä on kulunut jo muutama vuosi, kun ensimmäinen puhelin tyttärelle hankittiin. Päädyimme tähän ratkaisuun, koska olin itse töissä ja matkapuhelin toi tietynlaita turvaa tavoittaa ekaluokkalainen koulupäivän jälkeen iltapäiväkerhosta (aamut kuljimme yhdessä kouluun). Tuolloin ensimmäiseksi puhelimeksi riitti pinkki simpukanmallinen peruspuhelin, jolla pystyi soittamaan ja tekstaamaan (nyt 9- vuotislahjaksi on toiveena jo iPhone, jota tuskin kuitenkaan saa). Mun mielestäni älypuhelimet mobiililiittymineen ovat turhia vielä ala-aste ikäisille. Kannatan ennemmin perinteisiä ulkoleikkejä kavereiden kanssa ja mielstäni sosiaalinen media omine vaaroineen ei sovellu vielä noin pienille.

Olen huomannut, että mitä vanhemmaksi esikoiseni tulee niin sitä enemmän kavereiden mielipidettä kuunnellaan. Koska useilla ystävillä on kosketusnäytöllinen älypuhelin mobiilipaketteineen niin tätä toivotaan myös itselle. Meillä saa kuitenkin riittää vielä peruspuhelin ja panostetaan sitten enemmän uuteen reppuun kynineen ja kumeineen :)

Miten hankintoja teillä tehdään näin ennen koulujen alkua?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti