27 kesäkuuta 2014

Venyttelyllä eroon kireydestä

Miten elämästä on voinut puuttua niin tärkeä asia kuin venyttely? Olen aina ollut todella kankea ja surkea venyttelyn kanssa (lue: laiska), mutta toivon jokapäiväisen venyttelyn parantavan tilannetta. Tavoitteeksi olen ottanut paremman liikkuvuuden, aineenvaihdunnan paranemisen sekä salitreenin edistymisen. Pyrin tekemään lyhyitä venytyksiä aina ennen salitreeniä ja illalla taas pidempikestoisia. Huomaan, että lihakseni ovat olleet todella kireät ja ovat sitä vieläkin. Kireässä lihaksessa verenkierto ja aineenvaihdunta on usein heikentynyt. Venyttelyn oli siis jo aikakin astua treenikuvioihin mukaan.

Nyt alussa tuo venyttely on ollut kivuliasta ja kurjaa, koska lihakset ovat vielä kireät ja jäykät. Tilanteen pitäisi kuitenkin ajan kanssa helpottaa. Mitään tiettyä kaavaa venyttelyyn mulla ei ole, mutta avokkini (entisenä jalkapalloilijana) on osannut auttaa ja antaa hyviä täsmävinkkejä. Ajattelin sunnuntaina myös sunnuntaina salille syvävenyttelytunnille, josta varmasti saan hyviä vinkkejä iltavenyttelyihin.

Alla 9- vee tyttären kuvasatoa eilisen illan venyttelytuokiosta. Ihanaa, kun koko perhe on hengessä mukana ;) Vielä aika kankeaa menoa, mutta tavoitteet ovat korkealla. Miten tuo venyttely onkin ollut ennen niin vaikeaa. Huonin tekosyy on varmasti ajan puuttuminen. Tätähän voi tehdä vaikka telkkaria katsottaessa. Ajattelin myös jossakin vaiheessa testata tuon Yoogaian palvelun, jossa voi syvävenytellä, joogata tai osallitua jopa kahvakuulatunnille netin välityksellä. 









Onko Teillä kokemusta Yoogaian- palvelusta?

2 kommenttia:

  1. Moi, ei ole kokemusta ko. palvelusta mutta ajattelin kans kokeilla. Ja arvaa vaan kuinka luvattoman usein venyttelyt jää tekemättä.... kuten tänään HIIT -treenin jälkeen... taidanpa kammeta vielä tuonne lattianrajaan tekemään muutaman liikkeen... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, miten tuosta venyttelystä tuleekin niin usein luistettua ;) Koitan nyt parhaani mukaan pitää venyttelyn mahd. säännöllisenä. Onneksi tuo yoogaian palvelun kautta saan virkistettyä muististani noita venytysliikkeitä :) Nekin on meinaan tupannut unohtumaan ;)

      Poista