09 kesäkuuta 2014

Ruokaostoksia

Meillä käydään muutamaan kertaan viikossa ruokakaupassa ja tarvittaessa täydennykset sekä unohtuneet ostokset haetaan lähikaupoista. Musta on ihanaa kaupoissa aina tuijotella muiden ostoksia ja katsoa, kun toisten ostokärryt sisältävät megamääriä ruokaa. Itse en oikein osaa miettiä kuin muutaman päivän eteenpäin perheemme ruokalistaa. Usein suunnittelemme ostavamme jopa viikon ruuat kerralla, mutta usein joudumme jo viikonlopun alla lähtemään kauppaan uudelleen. Olen huomannut, että viikon alussa ruokaostokset ovat paljon terveellisempiä kuin viikonlopulla ostetut. Vertaamme usein tarjouksia ja noissa hypermarketeissa kun on cittari sekä prisma vierekkäin, niin saatetaan pyörähtää molemmissa. Kotimme lähellä on muun muassa Lidl niin sieltä haetaan sitten täydennyksiä (Lidl on vaan niin paha paikka noiden herkkujen ja tuorepullien kannalta :D).



Viime kerralla kauppaan upposi noin reilu 60 euroa, mikä oli yllättävän vähän. Tosin jääkaapissa oli jo valmiina maitorahkaa, raejuustoa, tomaattia, pähkinöitä, avocadoa, mantelimaitoa ja munia, joten niitä ei tarvinnut ostaa. Pakkasessa meillä on aina kanaa tai lihaa, pakastevihannessekoituksia, leipää ym. "pahan päivän varalle". Usein ostetaan naudan jauhelihaa (alle 10% rasvaa) ja kanaa, mutta tällä reissulla tarttui mukaan tuore kokonainen kirjolohi. Viikko on ollut yllättävän kalapainotteinen, sillä tällä viikolla kotiruokana on ollut myös silakkarullia tomattikastikkeessa. Vihannesten ja hedelmien osalta olen pyrkinyt mahdollisuuksien mukaan suosimaan luomua ja samoin lihat sekä leikkeleet ostamme tiskiltä (mies kyllä hamstraa viimisen päiväyksen kynnyksellä olevat lihat sinne pakkaseen). Tämä ruokakassimme sisälsi:

- banaania
- päärynää
- ananasta
- kiiwiä
- sitruunaa
- kurkkua
- lehtisalaattia
- pakaste mansikoita
- lohta
- kalkkunaleikettä
- uusia perunoita
- raejuustoa
- riisikakkuja
- kahvia
- kaurahiutaleita
- muumipuuroa
+ tyttärelle lisäksi piknikille muumivälipalakeksejä





Nämä ostokset olivat siis viime viikon alulta. Loppuviikon ostokset olivatkin sitten pizza-aineksia sisältäen tuoretta ananasta, jumboherkkusieniä, chilipaprikaa, jauhelihaa, katkarapuja, savupalvikinkkua ja nappasimme makuunista irtsarisäkit. Viikonloppuun kuului myös valkosuklaata sekä mansikoita ja jädeä, joten kyllä meilläkin osataan herkutella. Nyt taas huomenna kauppaan hakemaan alkuviikon terveelliset ostokset...

Mukavaa alkavaa viikkoa!

2 kommenttia:

  1. Anonyymi10.6.14

    Oletko ajatellut et alkaisit pitämään blogillasi sellasta ruokapäiväkirjaa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkään kirjoitella paljon muustakin kuin vain ruuasta, joten en ole ajatellut :) Joku viikon mittainen ruokapäiväkirja-kokeilu voisi olla jees juttu..Tulisi varmaan itsekin paremmin tarkkailtua, mitä suuhunsa laittaa.

      Poista