24 kesäkuuta 2014

Dallas Buyers Club - pieniä valintoja, suuria tekoja

Katsoin hiljakkoin elokuvan nimeltä Dallas Buyers Club. Elokuva on elämäkerrallinen draama ja se kertoo HIV- positiivisesta ja AIDS:iin sairastuneesta sähköinsinööristä, jolle lääkärit antavat vain 30 päivää elinaikaa. Hoitokeinot ja lääkkeet olivat vielä 80- luvulla varsin puutteellisia, mutta Woodroof (mies pääroolissa) lähtee etsimään vaihtoehtoisia hoitokeinoja ja lääkkeitä sekä itselleen että kohtalotovereilleen.

Entisen huumeiden ja alkoholin suurkuluttajan kunto paranee takaisin elävien kirjoihin vitamiinien (mm. aloevera) sekä proteiinien ansiosta. Woodroof alkaa tarkkailemaan ruokakaupassa elintarvikkeita, joita suuhunsa laittaa. Elokuva saa ajattelemaan ja pohtimaan lääketeollisuutta ja lääkkeitä, joita ihmisille annetaan sairauksien parantamiseen. Elokuvassa syötetään kuoleville ihmisille kunnolla testaamattomia lääkkeitä, joiden hyödyistä ei ole tietoa ja lääkkeet jopa vievät potilaita yhä huonompaan kuntoon sekä lähelle kuolemaa. Elokuvassa Woodroof vahvistaa omaa immuunijärjestelmäänsä syömällä mm. sinkkiä, aloeveraa, peptidi T:tä, myrkytöntä proteiinia.

Uskon kyllä, että terveellisellä ja puhtaalla ravinnolla, hyvillä vitamiineilla ja lisäravinteilla sekä liikunnalla on merkitystä sairauksien ennaltaehkäisyssä. Mitkään kikkakolmoset eivät kuitenkaan sairautta taltuta vaan siinä vaiheessa luotan nykylääketieteeseen sekä lääkärien ammattitaitoon. Kuitenkin haluan vaalia pienillä valinnoilla myös oman perheeni terveyttä ja näin ennaltaehkäistä mahdollisia sairauksia.

Pienillä valinnoilla terveellisen elämän puolesta, voi olla suurtakin merkitystä!




By the way, hyvä elokuva, SUOSITTELEN! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti