03 kesäkuuta 2014

Suosi luomua

Olen jälleen intoutunut tarkkailemaan entistä tarkemmin, mitä ruokakassiini kaupassa laitan. Koitan välttää mahdollisuuksien mukaan kaikkia E- koodeja sisältäviä sekä muoviin pakattuja tuotteita (tämä nyt ei tietänkään aina ole mahdollista), valita lihat ja leikkeet aina liskiltä sekä suurimman osan vihanneksista & hedelmistä luomuna. Poimein Kaisa Jaakkolan Hormonidieetti (Kustannusosakeyhtiö Tammi, 2011)- kirjasta listan kasviksista, jotka sisältävät eniten ja vähiten torjunta-aineita.


Torjunta-aineita käytetään usein ei-luomu ruuissa  ja nämä taas voivat aiheuttaa ongelmia mm. meidän hormonitoiminnoissa. Olen kyllä aina tämän tiedostanut, mutta en niinkään asiaa sen syvällisemmin pohtinut. Ajattelin muuttaa ruokakoriamme ainakin useimmiten käytettyjen tuotteiden osalta ja yksi näistä on kahvi (kahvihan sisältää todella runsaasti torjunta-aineita). Ensimmäisenä meillä testiin lähti Robert Pauligin luomu watsa-kahvi, joka on samettisen pehmeä kahvisekoitus tumman suklaan vivahteella. Nämä watsa- kahvit ovat vielä vähähapposia suomalaiseen perinteiseen vaaleaan kahviin verrattuna ja näin myös hyvä vaihtoehto vatsavaivaiselle. Makunautinto oli kyllä vertaansa vailla! Olen ihan myyty! Meille ei enää tämän nautinnon jälkeen tule perinteisiä kahvipaketteja (vaikka mies kauhistelikin luomu kahvien hintoja).



Olen miettinyt paljon myös luomukosmetiikkaan siirtymistä. Tästä mulla ei kuitenkaan ole sen suurempaa tietämystä enkä viitsisi summa mutikassa vain jotakin ostaa. Kuitenkin myös ihon kautta pääsee kehoomme kaiken maailman myrkkyjä. Kosmetiikkatuotteiden tuoteselosteet ovat vaan itselle sellaista hebreaa, etten edes tiedä mitä kaikkea iholleni laitan.  

Onko Teillä tietämystä luomukosmetiikasta ja hyviä suosituksia sen osalta?

2 kommenttia:

  1. Anonyymi3.6.14

    Omasta kropasta en niin välitä, mutta nyt raskausaikana vaihdoin esim. aurinkovoiteet luonnonkosmetiikkaversioihin. Niitä kun kuitenkin sivellään suoraan vatsaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aurinkovoiteet onkin ilmeisesti pahimpia kemikaalicocktaileja. Ajattelin myös vaihtaa nuo luonnonkosmetiikkaversioihin :)

      Poista