22 maaliskuuta 2014

Superfoodit - osa arkea

Aloittelen aina aamuni smoothien eri variaatioilla. Suosikeiksi ovat muodostuneet marjat, banaani, avocado, pinaatti, inkivääri ja näiden erilaiset variaatiot. Lisäksi aamusmoothiessani on mantelimaitoa tai kookosvettä, maca- jauhetta, chia siemeniä ja green mixiä.


Macajauheesta saan virkeyttä päivään ja chia siemenet hellivät vatsaani (joka muuten muistuttaa iltaisin ilmapalloa :D). Maca taitaa olla chia simenten lisäksi tähän mennessä parhaaksi kokemani superfood.

Tokaluokkalainen tyttäreni on myös innostunut smoothieista ainaisen murojen ja jugurttien sijasta. Näitä koitamme myös nykyään välttää niiden sisältämien sokerien vuoksi. Tytön suosikkismoothie on hyvin yksinkertainen: 1 banaani, 1 syöntikypsä mango ja vettä.

Olen myös vauvan vatsavaivojen vuoksi opetellut eroon maito- sekä viljatuotteista. Koska olen herkkusuu ja jäätelö sekä erilaiset leivokset ovat olleet intohimoni, ovat nämä korvaantuneet itsetehdystä raakasuklaasta sekä raakakakusta (taitaa kyllä nämäkin vaikuttaa tuohon pikkuisen vatsaan).

Alla suosikisi noussut ohje kakun tekoon:

Raakasuklaakakku

Pohja:

2dl saksanpähkinöitä

1,5dl taateleita

1rkl raakakaakaojauhetta

tilkka vettä


Täyte:

1½dl kaakaovoita

½dl neitsyt kookosöljyä

½dl agavesiirappia

2tl vaniljauutetta

ripaus suolaa

2,5dl raakakaakaojauhetta

Tosin tämäkin kakku on nyt pannassa Fityoutoo!-blogin kuukaudessa kireäksi haasteen vuoksi. Haasteessa ollaan  kuukauden ajan ( 17.3-17.4) ilman herkkuja ja eletään mahdollisimman terveellisesti. Treeniä haasteeseen kuuluu vähintään neljä kertaa viikossa!

Mitkä superfoodit olisivat macan ja chia siementen lisäksi kokeilemisen arvoisia?