27 maaliskuuta 2014

Aamupuuroa ja kookosvettä

Eilisen Spinningin jälkeen olo oli mitä mahtavin. Kotona luukutettiin täysillä Tuomas Kauhasen biisiä Pummilla Tallinnaan...Huikee fiilis!!!



Pitää vinkata teitä uudesta aamupuurosta, jonka blendasin aamulla. Usein heittelen kaiken mahdollisen aamuisin vaan blenderiin sekaisin ja vola, kaikki vitamiinit ja mineraalit samassa lasillisessa. Puuromaisen koostumuksen sain tänään aikaiseksi lisäämällä muutaman ruokalusikallisen psyllium- jauhetta ja yhden ruokalusikallisen kookosjauhetta.  Psyllium on ratamokasvin kuivattua siemenkuorta ja se sisältää runsaasti kuitua. Tätä voi käyttää esim. leivonnassa tai sekoittaa smoothieen. Psyllium kuitenkin turpoaa melko nopeasti, joten juomasta tulee nopeasti puuromainen. Kookosjauho taas sopii moneen ja tykkään erityisesti tuosta kookosen mausta. Tätä voi käyttää mm. leivonnassa, smoothieissa, puuroissa, mylissä ja jauho toimii myös proteiinilisänä.

Pohjana aamuisessa puurossa käytin reilusti kookosvettä ja siihen lioitettuja chia- siemeniä (yllätys!). Löysin eilen kookosvettäkin litran tölkissä ja tämä oli huomattavasti edullisempaa noihin tetroihin verrattuna. Näitä lähti siis useampikin litra kotiin. Makua puuroon lisäsin pensasmustikoista ja pakastekuivatusta marjajauheesta sekä päälle ripoittelin vielä mulperi- ja goji marjoja. Taivaallista!


 

Onko kookosvesi monelle tuttu?

2 kommenttia:

  1. He mä en tiedä kummassa päässä mättää, mutta en saa uusimpaan postaukseen kommentoitua? En yksinkertaisesti näe sitä "kommentit"-linkkiä? Piti vain rtistiäisistä tuumata että olin juuri eilen oman velipuoleni tytön omissa ja ahh<3 ihana tyllerö, kiltti kuin mikä ja veti sen verran ahkeraan aamu-unet+nukkui kastetilaisuudessa, että jaksoi sitten viihdyttää vieraita jopa pari tuntia kastetilaisuuden jälkeen!

    VastaaPoista
  2. Kiitos tosi paljon vinkistä! Olen taistellut bloggerin kanssa nyt koko viikonlopun. Nyt sain tuon kommentoinnin uuteen postaukseen julkiseksi. :) Oi, ihanaa että ristiäiset menivät mukavasti. Toivon kanssa, että meidän pikkujäbä jaksaa pysyä tyytyväisenä tuon tilaisuuden ajan ;)

    VastaaPoista