24 maaliskuuta 2014

Ruokavalio

Maanatai...usein viikonpäivistä pahin, mutta nyt äitiyslomalla päivillä ei ole niin väliä. Rytmi on lähes joka päivä samalainen. Toisinaan ollaan nukuttu yö hyvin ja toisinaan huonosti, mutta kevät aurinko korjaa usein tilanteen.

Minulta on aiemmin toivottu ruokavalioon liittyvää postausta. Ajattelin hieman kertoa ruokailustani. Imetyksen vuoksi en pidä tarkkaa lukemaa grammoista, kuinka paljon syön. Syön sen verran isoja annoksia, että nälkä lähtee ja olo on hyvä (imetys kuluttaa hieman lisää treenien lisäksi, joten ruokaa on mätättävä säännöllisesti). Kiinnitän huomiota myös ruokailurytmiin. Syön 2,5 - 4 tunnin välein ja kannan aina mukanani välipaloja (esim. cocovin välipalapatukoita). Juon vettä vähintään kolme litraa päivässä ja viikolla koitan parhaani mukaan välttää herkkuja.

Lautasellani on usein paljon kasviksia, marjoja ja hedelmiä. Myös hyviin rasvoihin satsaan syömällä päivittäin avocadoa, pähkinöitä, avocadoöljyä sekä kylmäpuristettua luomu kookosöljyä. Olen aina syönyt samalla kaavalla, mutta vilja ja maitotuotteet ovat aiemmin kuuluneet ruokavaliooni. Tällöin väli- ja iltapalana on ollut maitorahkaa, marjoja ja pähkinöitä ja aamupala koostunut puurosta, marjoista, mehukeitosta sekä reilusta annoksesta raejuustoa. Tuolloin minulla meni noin 500g päivässä maitorahkaa ja 400 g raejuustoa. Viljoja en ole koskaan kauheasti syönyt. Poikkeuksena tietysti odotusaika, jolloin paahdettu ruisleipä oli herkkuani. Riisiä ja bataattia sisällytän usein päivälliseeni ja lounas on sitten kevyempi.

Aamuni aloitan usein smoothiella ja kahvilla. Tänään blendasin aamiaiseen puolikkaan banaanin ja avocadon, tuoretta inkivääriä, pari kourallista mustikoita, kolme - neljä kourallista tuoretta pinaattia, kookosvettä noin 2dl ja siihen lioitettuna kolme ruokalusikallista chia- siemeniä + 3/4 osaa teelusikallista leaderin green mixiä. Maca- jauheen otan myös aamulla sekoitettuna makeuttamattomaan mantelimaitoon. Kahviin laitan mantelimaitoa (ja joskus lirauksen vielä kahvikermaa eli se siittä täysmaidottomasta syömisestä :D).




Lounaaksi söin tänään reilun salaatin, jossa kurkun ja tomaatin lisäksi pähkinöitä, muutama pehmeä taateli, kaksi kanamunaa ja reilusti katkarapuja + viikunabalsamicoa. Lounaan koostan usein salaateista, keitoista tai kanan & vihannesten erilaisista variaatioista.




Välipalana oli kolme riisikakkua ja kuusi siivua kalkkunaleikettä. Päälle tomaattia, kurkkua, basilikaa ja basilikasuolaa...NAM!! + kuppi vihreää teetä. Välipalana minulla on usein myös luomu välipalapatukoita, smoothieta, riisikakkua maapähkinävoilla tai tattarinäkkileipää leikkeleellä ja vihanneksilla.




Päivällisen syön usein ennen treeniä tai sen jälkeen. Riippuen, miten pikkumies päästää äidin salille. Treenin jälkeen juon satunnaisesti palautusjuoman (mikäli päivällinen ei ole nopeasti saatavilla), jossa on 1/2 desiä riisiproteiiniä +  noin 2,5 dl kookosvettä.

Tänään päivällinen oli baliwokkia, bataattia ja erilaisia vihreitä vihanneksia (ohje suoraan Findux- baliwokkivihannespussista). Pussi wokkivihanneksia, 2dl kookosmaitoa, 2 rkl maapähkinävoita (luomu & sokeroimaton meillä käytössä. Herkkua myös riisikakkujen kanssa),1 rkl soijakastiketta, 1 rkl limetinmehua, 1/2 dl vettä ja 300g broilerinrintafileetä suikaleina.



Iltapalaksi syön usein kahden munan kasvismunakkaan tai sitten teen smoothien mantelimaitoon liotetuista chia-siemenistä, marjoista ja riisiproteiinista + ruokalusikallisesta kylmäpuristetusta luomu kookosöljystä.

Tänään onkin ollut touhukas päivä takana. Lenkkeiltiin nyytin kanssa 2 kk neuvolaan (painoa oli tullut poitsulle jo liki 5 kiloa..huh huh..2 kiloa lisää painoa kahdessa kuukaudessa). Käytiin postista hakemassa uusi ihanuus pojan huoneeseen ja 3+1 päivän verkkokauppaostokset. Postausta pojalle tulleesta paketista vielä tällä viikolla luvassa. Nyt illalla suuntaan vielä salille tekemään viikon ekat treenit (selkä, takaolkapäät, epäkkäät ja pohkeet).

Miten teillä maanantai on lähtenyt käyntiin?


2 kommenttia:

  1. Anonyymi25.3.14

    Kiva blogi sulla! Miten yhdistät imetyksen ja treenaamisen? Lypsätkö maitoa ja sen voi syöttää pullosta tarvittaessa poissaollessasi, vai miten?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :)

      Imetyksen yhdistäminen ja treenaaminen on onnistunut minulla hyvin. Meilllä on sali noin 5 minuutin kävelymatkan päästä kotoa, joten siellä pääsee usein helposti ja nopeasti käymään. Imetän ennen salille lähtöä ja olen tunnissa treenit tehnyt, joten pojalle ei ehdi edes nälkä tulemaan. Tarvittaessa olen 5 minuutissa kotona takaisin, jos hätä yllättäen tulisikin ;) Teemme usein myös niin, että avopuolisoni menee vaunujen kanssa samaa aikaa juoksulenkille ja minä treenaan tuolloin salilla.

      Poista