05 marraskuuta 2014

Marraskuun piristäjä!

Haaveilen täällä matkasta jonnekin lämpöiseen. Tämä harmaus, pimeys ja synkkyys vaikuttaa niin paljon mieleen ja tuntuu, että ikkunasta ulos katsottaessa vain masentaa entisestään. Nyt on siis aika tankata sitä D-vitamiinia kunnon tupla-annos. Itse suosin Bioteekin Super- D:tä (sisältää 50 mikrogrammaa kapselia kohden), jonka annosta ajattelin nyt pikkuhiljaa nostaa kahteen kapseliin päivässä. Pimeys vaikuttaa myös mun ruokahaluuni ja eritoten makean nälkään. Voisin syödä vaikka päivittäin suklaata, mutta itsekurilla sinnittelen viikot ja nautin sitten viikonloppuisin. Useat ystävät ovat jutelleet myös jatkuvasta väsymyksestä, jonka uskon johtuvan suurimmaksi osaksi tästä pimeydestä ja valon puutteesta.

Pimeydestä lamaantuneena kaivoinkin arkistojen kätköistä vanhoja matkakuvia. Teimme keväällä 2013 avopuolisoni kanssa reppureissun Thaimaaseen, jossa kiertelimme läpi pieniä saaria aina Malesian rajalle saakka. Tuolloin tunsin ensimmäistä kertaa olevani paratiisissa. Rakastan thaimaalaista kulttuuria, ruokaa, ihmisiä ja luontoa. Oli ihanaa matkustaa turistikauden ulkopuolella, jolloin joka puolella saimme nauttia rauhallisuudesta. Toinen positiivinen puoli matkalle off season- aikana oli majoitusten hinnat. Ne ovat paljon edukkaampia myöhemmin keväällä kuin keskellä sesonkia. Tuolloin sää oli vain todella, todella kuuma! Se ei meitä kuitenkaan paljoa haitannut, sillä nautimme molemmat lämmöstä (ja kuumasta).


Marraskuu on usein vain se kuukausista pahin, jolloin pimeyttä kestää aamusta iltaan eikä lumikaan ole vielä maassa valoa tuomassa. Ajattelin poimia Teille smoothie reseptin Thaimaan tyyliin, jossa on aimo annos makua ja vitamiineja tuomaan virkeyttä päiviinne. Ananas toimii  tässä erinomaisena C-vitamiinin lähteenä. Kookos yhdessä ananaksen kanssa tuo sellaisen makuelämyksen, josta saan energiaa tähän harmauteen.

Smoothien pohjaksi parasta on kookosmaito, joka on makeuttamatonta eikä sisällä lisäaineita (kannattaa tarkistaa myös parasta ennen aika, jonka tulisi olla mahdollisimman lyhyt). Pilko huolellisesti ananas ja banaani. Halkaise limetti ja poista siitä siemenet (siemenet tekevät karvaan maun smoothieen).  Laita pilkotut hedelmät, kookosmaidon, jääpalat sekä limetin mehu tehosekoittimeen ja blendaa virkistäväksi juomaksi. Lisää tarvittaessa hunajaa makeuttamiseen. Tämän voimalla unelmoimaan lämmöstä ja auringosta palmupuiden alla!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti