01 marraskuuta 2014

Alcudia ja vanhankaupungin markkinat

Näin syksyisten päivien lomassa on ihana käpertyä viltin alle katselemaan kuvia ja muistelemaan Mallorcan matkan lämpimiä iltoja sekä aurinkoisia päiviä. Alcudiassa ihastuin sen vanhaankaupunkiin, joka oli vanhojen (rakennettu 1200 -luvulla?) muurien ja vallihautojen ympäröimä. Vanhassa kaupungissa oli pieniä, tunnelmallisia kahviloita ja ravintoilta kapeiden kävelykatujen varrella sekä erilaisia putiikkeja merkkivaatteineen ja paikallisine käsitöineen. Heti vanhankaupungin muurien ulkopuolella oli mm. vanha roomalainen teatteri sekä härkätaisteluareena, jossa järjestetään yhä kesäisin härkätaisteluita. Vanhan kaupungin muureilta oli valtavan kauniit maisemat vuorille sekä pienelle järvelle. Näiden maisemien keskellä oli mukava nauttia päiväkahvit härkätaisteluareenan tunnelmallisessa ravintolassa.





Vanhassa kaupungissa saattoi aistia sen aidon espanjalaisen tunnelman ja se toi mukavaa vaihtelua rannan turistikauppojen ja vesiaktiviteettien lomaan. Lomamme aikana vanhassa kaupungissa järjestettiin suuret keskiaikaiset markkinat, jossa oli paljon paikallista ruokaa, leivonnaisia, käsityötä sekä ohjelmaa. Markkinat olivat paikallisten suosiossa eikä tuolla juurikaan törmännyt turisteihin.Tapahtumassa juhlivat niin pienet lapset kuin aikuisetkin. Oli jännä huomata, miten paikallisilla oli tapana pitää lapset mukana juhlassa aina yön myöhäisiin tunteihin asti. Lapsille oli järjestetty myös valtava tivoli, johon oli luoto tunnelmaa valaistuksella, savulla ja musiikilla.









Voin vieläkin aisitia nuo pienet kujat, jotka oli koristeltu keskiaikaisilla koristeilla. Pienet keskiaikaiset kojut ja teltat, jossa tuoksui itse tehdyt paikalliset ruuat, leivonnaiset sekä viinit. Pienten lasten riemun kiljahdukset, jotka kantautuivat vanhojen muurien sisällä. Paikalliset kokoontuivat perheiden ja ystävien kesken sekä nauttivat yhdessä olosta. Juuri tätä aina kadehdin välimeren maiden kulttuureissa, jossa on tärkeää olla yhdessä koko suvun ja perheen kesken. Myös lapset voivat nauttia illasta aikuisten mukana. Tällaista vastaavanlaista tunnelmaa voi harvoin (ikävä kyllä) kokea Suomessa ja tästä syystä usein haikailenkin toisenlaista elämää jossakin auringon alla. On meidän suomalaisessa kulttuurissa silti paljon hyvääkin! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti