11 marraskuuta 2014

Katkonaisten yöunien aikaansaama laiskuus

Miten väsymys voikaan viedä mehut kaikesta! Meillä on nukuttu taas huonommin viimeisen viikon aikana pikku miehen nuhasta ja kuumeesta johtuen. Huomaan katkonaisten yöunien vaikuttavan heti mun kaikkeen tekemiseen. Salitreenit jäi viime viikolla vain vaivaiseen kolmeen, mutta käytiin kyllä kahtena peräkkäisenä päivänä lisäksi koko perheen voimalla lenkillä. Raitis ilma, kun piristyttää edes hieman väsymyksenkin keskellä. Myös blogi ja kodin siivous jäivät ikävä kyllä vähemmälle.

Väsymys vaikuttaa samalla myös mun ruokavalioon. Tulee herkuteltua paljon enemmän ja säännöllisen ateriarytmin pitäminen on välillä haastavaa. Useammat ystävät pitävätkin mua lähes terveellisyyden perikuvana vaikka karkkipussit kuuluvat lähes joka viikonloppu meidän arkeen. Vielä viime keväänä sain korvattua kaiken tuon sokerimäärän raakasuklaalla sekä smoothieilla, mutta vähäiset yöunet ovat tehneet taas tilaa sokeriaddiktiolleni. En usko, että muutenkaan mulla olisi selkärankaa syödä montaa kuukautta täysin puhtaasti. Pitäähän elämästä nyt nauttia! Kun saan syyn herkutella niin sitähän herkutellaan. Isäenpäivä tästä hyvänä esimerkkinä. Meillä oli aamiaspöydässä amerikkalaisia pannukakkuja, leikkeitä, juustoja, vihanneksia, leipää, munia, katkarapumätiherkkua, omenacalvados-, päärynäsuklaa- sekä valdelmasuklaavaahtoa, mesivadelmahilloa sekä valkosuklaa-vadelmakakkua kuohuviinin kera...nam! Mestarikokista olen kaukana ja annosten ulosanti on usein karmaisevaa, mutta jotakin yritin kaikesta huolimatta saada aikaiseksi. Maku on tärkeintä ja mikä parasta, raadille upposi!





Isänpäivän jälkeen oli kuitenkin ihana palata taas arkeen ja syödä enemmän terveellisesti. Joka puolella ohjeistetaan syömään terveellisesti sekä liikkumaan säännöllisesti ja olenkin osittain tämän "buumin" kanssa samoilla linjoilla. Kun liikkuminen ja terveellinen ruokavalio motivoi itseä ja siittä saa hyvää oloa, niin se kannattaa. Jos kuitenkin silloin tällöin tekee mieli pullaa ja nameja, niin niitä voi (ja kannattaa) nauttia kohtuudella. Miksi kieltää itseltään kaiken ja murehtia montako kiloa puntari taas väräti tämän viikonlopun myötä. Maanantaina voi aina tehdä ryhtiliikkeen! Tärkeintä on nauttia tekemästään, olla tyytyväinen itseensä, hymyillä ja olla onnellinen! Mäkin koitan täällä tämän viikon taas tsemppailla katkonaisista yöunista huolimatta.

Iloa kaikille viikkoon!


2 kommenttia:

  1. ihanaa että on vielä ihmisiä jotka osaa ottaa rennosti elämässä vaikka treenaavatkin ja elävät terveellisesti. Tuntuu että nykypäivänä kaikki on niiiin ehdotonta ja aikataulutettua. Joskus pitää vaan osata ottaa rennosti.
    Sellaista mietin kun huomaan että treenaat usein tosi myöhään, vaikuttaako sulla nukahtamiseen mitenkään? Mulla tällä hetkellä hankalaa kun töiden takia kello soi ennen kukonlaulua (siis todella aikaisin) ja iltapäivät tuppaa täyttymään joko tyttöjen harrastuksista tai muuten ei ole mies vielä kotona eikö pienempää uskalla yksin kotiin jättää ja jos lähden lenkille tai treenaamaan vielä seitsemän jälkeen kärsii nukahtaminen heti. Keväisin ja kesällä jaksan käydä aamulla lenkillä mutta näin pimeillä sekään ei onnistu.
    Saatko siis unta helposti treenien jälkeen tai onko sulla siihen jotain kikkoja?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Sari!

      Tuo on kyllä totta, että unet kärsivät myöhäisistä treeneistä. Itse menen usein treenaamaan vasta 20.30, jotta ehditään viettää perheen kanssa aikaa ennen lasten nukkumaan menoa. Tykkään myös treenata myöhään, koska tuolloin saan salilla olla ihan rauhassa ja välillä jopa yksin. Oon tosi huono nukkuja ollut jo ennen meidän pikku miestä enkä saa unenpäästä kiinni ennen puolta yötä (treenasin tai en). Usein saattaa iltatreenien jälkeen unentulo venyä tunnilla tuosta vielä eteenpäin. Kuuma suihku ja sen päälle esim. kirjan lukeminen saattaa välillä helpottaa unen tuloa.

      Itsekin kaipaisin kikkoja unen tuloa helpottamaan (myös ilman treenejä) ;)

      Poista