Lettuja olen kokeillut nyt kahdella eri variaatiolla. Toinen lettukokeilu on mennyt ao. reseptillä:
3 rkl kookosjauhoja
0,5 dl
kookosmaitoa
3 rkl
kylmäpuristettua neitsytkookosöljyä
3 kananmunaa
½ tl
leivinjauhetta
1tl vanilijauutetta
liraus hunajaa + steviaa
Hyppysellinen himalajansuolaa
Nämä letut olen paistanut kookosöljyssä ja tarjonnut lisukkeena kookoskermavaahtoa ja mansikka-psyllium hilloa. Kookoskermavaahto valmistetaan kookosmaidon paksusta osasta (kaavitaan pois kookosmaidon päältä. Tätä varten kookosmaito on hyvä säilyttää jääkaapissa) vatkaamalla kookosmassaa tehosekoittimella. Makeutukseen ripaus steviaa. Mansikka - psyllium hilloon tarvitaan noin 3 dl mansikoita ja 3 rkl psylliumajauhetta sekä makeutukseen steviaa. Olen survonut tämän seoksen tehosekoittimella tasaiseksi massaksi. Nämä letut maistuivat myös tokaluokkalaiselle tyttärellekin kookoskermavaahdon sekä mansikka-psyllium hillon kera.
Toista lettureseptiä olemme testanneet seuraavalla variaatiolla:
n. 2,5 dl mantelimaitoa
1/2 banaani
1dl gluteiinittomia provenan kaurahiutaleita
2 kananmunaa
steviaa
1 rkl kylmäpuristettua neitsytkookosöljyä
Hyppysellinen himalajansuolaa
Kaikki ainekset olen survonut tehosekoittimella tasaiseksi massaksi ja paistanut kookosöljyssä. Lettujen lisukkeeksi raejuustoa ja Bonnen persikkasosetta. Nämä letut upposi taas meidän miesväkeen! :) Erilaisia reseptejä olen keräillyt pitkin kevättä ja nyt nämä odottaa vain toteutusta. Vielä multa uupuu gluteiiniton, sokeriton, maidoton munkkiresepti, mutta mahtooko tällaista ollakkaan :D Olisko Teillä hyviä vinkkejä munkkien tekoon?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti