15 huhtikuuta 2014

Gluteiiniton mozzarella pizza

Teimme miehen kanssa viikonloppuna gluteiinitonta mozzarella pizzaa. Tästä tuli meidän perheen ehdoton suosikki (minun ja miehen)!Tyttärelle teimme oman pizza tonnikala, katkarapu & tomaatti täytteellä sekä päälle tietysti juustoraastetta ja oreganoa.

Mozzarella pizzaan tarvitset tomaattipyrettä, joka levitetään ensin pohjalle. Pyreen päälle levitimme reilusti (purkillinen, n. 190g) stockmann delicatess pestokastiketta. Täytteeksi viipaloituja tuoreita jumbo herkkusieniä (2 kpl), tomaattia, viipaloitua mozzarellajuustoa (2 kpl) sekä tuoreita basilikan lehtiä.


Pohjan valimistimme alla olevalla ohjeella.

Pohja:
2 dl vettä (kädenlämpöistä)
2 tl kuivahiivaa
ripaus himalajan suolaa
4 dl gluteenitonta jauhoseosta
1/2 dl oliiviöljyä
1tl valkosipulijauhetta

Liuota ensin hiiva lämmitettyyn veteen. Lisää suola ja valkosipulijauhe. Tämän jälkeen lisää jauhot ja sekoita. Lopuksi lisätään vielä öljy. Annoin itse taikinan turvota noin reilu 15 minuuttia ennen pellille painelemista. Lopuksi lisätään täytteet ja uuniin 225- asteeseen 15 minuutiksi.




Onko teillä hyviä gluteiinittomia reseptejä jaettavana?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti