Kaurapaistoksen teimme yhdessä tyttären kanssa mummolasta poimituista omenista. Pieni paistoksemme koostui ao. aineksista:
2 dl Provenan isokaurahiutaleita
1/2 dl kookosjauhoja
noin 0,5 dl neitsytkookosöljyä
kanelia
hunajaa makeutukseen
2 omenaa
Laitetaan uuni lämpenemään 200- asteeseen ja viipaloidaan omenat kookosöljyllä voideltuun vuokaan. Ripotellaan omenaviipaleiden päälle kanelia. Sekoitetaan keskenään kaurahiutaleet, kookosjauhot, hunaja sekä kookosöljy ja kaadetaan seos omenalohkojen päälle. Ripotellaan vielä pinnalle kanelia sekä kookoshiutaleita ja paistetaan uunin keskitasolla noin 15 - 20 minuuttia.
Paistoksen ollessa uunissa, valmistimme vaniljakastikkeen. Tähän tarvitaan:
3 dl laktoositonta maitoa (tai vain perusmaitoa)
1 kananmuna
2 tl steviaa (tai intiaanisokeria)
2 tl perunajauhoja
2 tl vaniljauutetta (tai vaniljasokeria)
Kaikki ainekset vaniljauutetta lukuun ottamatta sekoitetaan kattilassa. Seosta lämmitetään miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen (pohjaa myöden) niin, ettei kastike ala kiehumaan. Kun seos on sakeutunut maustetaan se vaniljauutteella. Vaniljakastike tarjoillaan jäähtyneenä. Emme malttaneet odottaa kastikkeen jäähtymistä, joten jäähdytimme sen nopeasti asettamalla kattilan kylmällä vedellä täytettyyn tiskialtaaseen.
Tarjoillaan lämpöisen omena-kaurapaistoksen kera rakkaassa seurassa! ♥
Ihana ajatus tuo kaurapaistos, tosi vaikea on miettiä noita välipaloja. Usein pitäisi vielä olla sellaisia että koululainen saa ne itse tehtyä/otettua kaapista.
VastaaPoistaNiinpä Sari! Kaurapaistos toimii niinkin hyvin, kun lämmittää koulupäivän jälkeen mikrossa ja laittaa vaniljakastiketta päälle :) Sama pohdinta keväällä edessä välipalojen kanssa, kun täällä koittaa paluu työhön hoitovapaan jälkeen.
Poista