Opein samaisen viikonlopun aikana siskoltani tavan riisin keittämiseen. Nyt hankintalistalla olisi siis riisinkeitin. Oikea oppisessa riisin keittämisessä riisiä pitäisi huuhdella useasti ja antaa vielä liota huuhtelun jälkeen puhtaassa vedessä tunnin verran. Riisiä siis huuhdellaan kunnes vesi ei enää värjäydy vaaleaksi ja on kirkasta. Tämän jälkeen riisit laitetaan lepäämään veteen noin 30 - 60 minuutiksi. Vettä riisien päällä saa olla vain hieman. Hyvä mitta on laittaa kämmen riisien päälle ja kaataa vettä sen verran, että kämmen peittyy. Tämän jälkeen riisi höyrytetään riisinkeittimessä (noin 40 minuuttia). Kun riisi on valmista niin se kuohkeutetaan kastetulla lastalla ja annetaan levätä hetki kannen alla ennen tarjoamista.
Bon appetit!
Tänään suuntaamme kohti Tukholmaa pienelle mini lomalle ja blogi on tästä syystä muutaman päivän hiljaisuudessa. Palaan Teille uusin matkakuvin, kun pääsen jälleen koneelle. Ihanaa uuden viikon alkua kaikille!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti