24 toukokuuta 2014

Sushi ja terveellisyys

Kävin perjantaina Kampissa syömässä Sushibar + wine- ravintolassa. Sushi lukeutuu yhdeksi lempiruuistani ja on melko kevyttä syötävää. Jos haluaa syödä ulkona gluteiinitonta ja maidotonta ruokaa niin sushi on hyvä vaihtoehto tässä. Sushi on myös terveellistä mm. tuoreiden raaka-aineiden ansiosta. Susheissa käytetään usein kalaa, äyriäisiä, vihanneksia, levää sekä avocadoa ja nämä kaikki ovat hyvin terveellisiä raaka-aineita.


Annosten mukana tarjoillaan usein inkivääriä, wasabia ja soijaa. Näistä inkivääri lukeutuu itselläni terveellisimpien ruokien listaan. Inkivääriä käytetään paljon mm. lääkinnässä flunssaa ja vatsavaivoja vastaan. Inkivääripaloja nautitaan aina sushipalojen välissä, jotta suu puhdistautuu ennen uutta makua. Soija on kuitenkin melko suolaista, joten tämä lienee riisin rinnalla ainoa miinus sushissa. Valkoinen riisi on melko hiilihydraattipitoista eikä sisällä lainkaan esim. terveellisiä kuituja. Kuitenkin paljon urheileva tarvitsee hiilihydraatteja ja riisi on oiva hiilihydraattilähde tässä. Itse suosin riisiä ennemmin kuin pastaa.


Sushi on japanilaista ruokaa ja japanilaisethan ovat melko pitkä-ikäistä kansaa ;) Kuvan annos hipoi kuohuviinilasillisen kanssa lähes täydellisyyttä. Olisin voinut syödä vielä muutaman makin, mutta Makuunin irtokarkit veivät jälkiruokana voiton. Joten se siittä terveellisyydestä ;) Tämä oli kuitenkin täydellinen aloitus viikonlopulle!

Miten teillä on viikonloppu mennyt?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti